Kimonkylän taidekoti

Taidekoti Kimonkylässä vuodesta 1995 lähtien

Veikko Lahdensaari kokosi kotiinsa Lapinjärven Kimonkylään laajan ja pysyvän, yleisölle avoimen kuvataidenäyttelyn. Taidekodin kokoelma muodosti korkealaatuisen, kotimaisen – ja valtakunnallisestikin merkittävän maalaustaiteen kokonaisuuden. Veikko Lahdensaaren innostus taiteeseen juontaa alkunsa jo 1970 luvun alkuun jolloin hän hankki ensimmäisen taulunsa. Laajempi taidekokoelmien esittely tapahtui vuonna 1994 jolloin Ruotsinpyhtään kunnan 250 -vuotisjuhlavuonna kokoelman taidenäyttely oli Ruukin Tallinvintillä. Vierailijoille Veikko esitteli kokoelmaansa asiatietoutensa sekä luontevan persoonallisuutensa ansiosta mielenkiintoisesti, unohtamatta huumoriakaan tilanteisiin luontuvasti.

Kimonkylän taidekodista syntyi myös erinomainen tapahtumapaikka erityyppisille musiikki- että lausuntaesityksille, joissa miljöö antoi esityksille aivan oman ulottuvuutensa.

  • Veikon taidekokoelmissa ­oli pitkälti yli 1000 maalausta 426 taitelijalta. Hän oli kotimaisen, korkealaatuisen maalaustaiteen valtakunnallisestikin merkittävä keräilijä ja näytteilleasettaja 35 vuoden ajalta.
  • Taidekoti on ollut myös mm. musiikkitilaisuuksien ja konserttien järjestäjä (kansanpelimanneista oopperalaulajiin ja kaikkea siltä väliltä)

Taidekodin kirppis ja taidemyynti

”Kauneutta koteihin Kimonkylästä”

Avoinna päivittäin klo 12-18

*Taidekodin tyhjennys*

 

Tiedustelut:

050 414 3653 Ami Lahdensaari

050 536 0359 Liisa Lahdensaari-Nätt